joi, 5 decembrie 2013

Lectie de traditie cu Otto Constantin



A fost o data ca niciodata, mai sus de Dunare si mai jos de Carpati, un june artist. Intaia oara cand am stat de vorba mai pe-ndelete, m-a tinut in sedinta cateva ceasuri bune. Ne-am pus bazele unei discutii de durata pe tema istoriei locale, autohtone.. si mare drag am mai prins de el de-atunci. Otto picteaza de ceva timp incoace, mai precis.. DE MIC. A urmat studii liceale si universitare de profil si s-a implicat in multiple proiecte ( unele dintre ele periculos de interesante ), toate in acelasi sens si mai mult decat expresioniste, daca ma-ntrebati pe mine..

 Ce trebuie sa stim despre Otto ?
 Ca e tare rau !
dar si ca..
Este atras de folclor (se va constata la prima interactiune cu dansul :) ) - pentru ca este "un element de baza pentru arta. Folclorul chiar este esenta, iar romanii au cel mai vechi popor si trebuie sa ne raportam la el".

De unde provin unduirile pe care le reprezinta constant in lucrari ?
Well.. stiind deja ca majoritatea lucrarilor sale sunt influentate de traditiile romanesti si de elemente de folclor, Otto si-a gasit puncte de plecare in "izvoarele culturii romanesti, pastrate si transmise de la stramosii nostri, dacii. Asadar, distorsionarea motivelor si personajelor reprezinta o alta realitate, in spatiul mioritic, transcendent, creand o alta dimensiune. Aici, timpul si spatiul se modifica, exprimand magia caracteristica meleagurilor noastre."














Vedeti toate lucrarile aici !

Vedem la fiecare reclama, intersectie, sarbatoare.. imprumuturi surclasate..
Luati cartea de istorie in brate si dati la etnogeneza, va rog.

Cu mare drag,

Ecaterina







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu